Vragen / Antwoorden over hygiëne en onderhoud van gebouwen

Vragen over het onderhoud van het huis
Wat is het doel van het onderhoud van het pand?

Het onderhoud van zijn gebouwen maakt het mogelijk om een ​​ideale werkomgeving voor uw werknemers te bieden, zodat zij hun missies op de best mogelijke manier kunnen uitvoeren. Uw werknemers laten werken in onhygiënische en ongezonde werkruimten heeft een negatieve invloed op hun werk. Integendeel, de schone gebouwen zullen het succes van hun taken bevorderen en zullen deelnemen aan hun motivatie. In feite kan het hebben van een zoutwaterlokaal iemand doen denken dat men heel weinig belang hecht aan zijn werknemers, wat hun moraal kan aantasten. Werk is waar elk individu het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Het is daarom essentieel dat hij zich goed voelt en dat hij er graag heen gaat. Dit vereist een goed onderhoud van deze gebouwen.

Het onderhoud van de gebouwen en met name de magazijnen is verplicht om bepaalde verwondingen te voorkomen en uw werknemers te beschermen tegen het inademen van stof of schadelijke stoffen. Met de schone gebouwen wordt de bediening ook vergemakkelijkt omdat de gangpaden worden leeggemaakt.

Hoe te om gebouwen te handhaven?

Het onderhoud van het pand kan op verschillende manieren worden gedaan door verschillende apparatuur.
Voor kantoren is het van essentieel belang om het meubilair met poetslappen en schoonmaakproducten te reinigen. Hiermee kunt u alle stof en vuil verwijderen. Denk vooral niet aan het schoonmaken van computers, toetsenborden en muizen. Dit zijn de plaatsen die de meeste stof en microben verzamelen. Voor een betere hygiëne is het raadzaam om ze elke dag schoon te maken.
Om kantoorvloeren en middelgrote ruimtes te reinigen, adviseren wij u om uzelf uit te rusten met een professionele wastrolley. Dit laatste is erg praktisch, omdat het gemakkelijk te beheren is en u uw producten binnen handbereik heeft. Zijn lichtheid zal u toelaten om in elke hoek te gaan.
Het belangrijkste is om al het stof te verwijderen, ongeacht of het zich in de magazijnen of in de kantoren bevindt. Hiervoor zijn er verschillende stofzuigers meer of minder krachtig, afhankelijk van uw behoeften. Voor grotere gebieden adviseren we wassers. Inderdaad, ze laten tegelijkertijd toe de grond te zuigen, schoon te maken en te drogen. Dit levert u een aanzienlijke tijdsbesparing op. Bij het reinigen van de vloeren wordt aanbevolen om borden te plaatsen om uw werknemers te waarschuwen dat de vloeren glad zijn. Ze zullen uitglijden en gewond raken voorkomen.

In bedrijven zijn er verschillende formaten. Daarom moet je jezelf uitrusten volgens het te reinigen gebied en je activiteit. Immers, elk onderhoudsmateriaal heeft een ander vermogen.

Voor het onderhoud van uw kantoor zijn bijvoorbeeld de waswagen en een eenvoudige stofzuiger voldoende om de vloeren van uw bedrijf schoon te maken. Voor dit type oppervlak is de stofzuiger YP 1300/9 ideaal. Het gebruik ervan wordt aanbevolen voor het onderhoud van vloeren van huizen of kleine werkplaatsen, waar het vuil niet belangrijk is. Om stof op grotere oppervlakken te stofzuigen, is de YP 1500/27-stofzuiger efficiënter dan de vorige. Inderdaad, het is veel krachtiger waardoor het vuil kan opzuigen dat meer grond vasthoudt.

Om grote oppervlakken zoals hypermarkten en magazijnen schoon te maken, is het beter om naar wassers te gaan. Deze zijn erg praktisch omdat ze veelzijdig zijn. Hiermee kunt u gelijktijdig stof zuigen, wassen en drogen. Dat is de reden waarom ze sterk worden aanbevolen voor dit soort oppervlakken. U zult veel tijd besparen.

Naast de machines is het aan te raden om altijd doeken en reinigingsproducten bij de hand te hebben om het meubilair, computerapparatuur, ... te reinigen. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, omdat het stof en de microben zeer snel bezinken. 

Wat is hygiëne op het werk?

Hygiëne op het werk is van fundamenteel belang. Het draagt bij aan het welzijn van werknemers. Dit is een steeds belangrijker criterium omdat het van invloed is op moraal en werk. Opwinding en optimisme op het werk zullen groter zijn in schone en hygiënische ruimtes. Het is een factor die bijdraagt aan de productiviteit.

Hygiëne moet ook betrekking hebben op gemeenschappelijke ruimtes zoals de cafetaria, toiletten of kleedkamers. Dat is de reden waarom elk van deze onderdelen moet zijn uitgerust met een veegspoel, lompen en reinigingsproducten, zodat deze kamers na elke passage worden gereinigd. Voor toiletten in het bijzonder vindt u geschikte zeepdispensers omdat deze direct aan de muur kunnen worden opgehangen. Ze zijn neutraal van kleur, integreren met uw omgeving en nemen geen ruimte in beslag.

Het is ook essentieel dat uw werknemers de beschikking hebben over vodden en poetsspoelen om hun persoonlijke ruimtes schoon te maken. Zoals we eerder zeiden, zijn toetsenborden en muizen de plaatsen die het meeste stof en bacteriën verzamelen. Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers hun ruimte dagelijks reinigen.

Hoe organiseer je je kantoor op het werk?

De organisatie van zijn kantoor maakt deel uit van het interview. Om in goede omstandigheden te werken, is het essentieel dat het kantoor opgeruimd is. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw werk en niet verspreiden. Heel vaak verzamelen mensen documenten op het bureau. Zeer snel gaan ze verloren bij alle papieren en dit heeft invloed op de productiviteit omdat het zoeken naar documenten tijdverspilling is. Om te organiseren, is het belangrijk om gesloten documenten of bestanden te archiveren. We raden u aan dit in de archiefdozen op te slaan. Het is mogelijk om erop te schrijven, zodat je kunt sorteren op datum, op naam, ... Dan raden we aan om werkmappen en sorteerders bij de hand te hebben. Hiermee kunt u de huidige bestanden opslaan en gemakkelijk openen.

Hoe uw magazijn op te slaan?

Magazijnen zijn de plaatsen die absoluut moeten worden opgeslagen. Inderdaad, tientallen of zelfs duizenden producten worden daar opgeslagen. Zodat u ze gemakkelijk en snel kunt vinden, is het essentieel dat uw magazijn overzichtelijk en overzichtelijk is. Om u te helpen, bieden wij verschillende reeksen planken aan, afhankelijk van het gewicht, het type en het aantal op te slaan producten. Voor een ideale opslag adviseren wij u om producten van dezelfde grootte en aard samen te verzamelen. Op deze manier weet je of je een plank moet toevoegen of verwijderen. Inderdaad, onze schappen zijn modulair. U kunt dus uw organisatie en opmaak zo vaak wijzigen als u wilt.

Om uw medewerkers al hun gereedschap binnen handbereik te laten hebben, adviseren wij u om over kartonnen of plastic bakken te beschikken. Ze kunnen kleine kamers opslaan zonder ze te verliezen.

To Top