Logistiek: hoe u uw leveringskosten verlagen?

logistique livraison reduire comment couts.jpg

De leveringskosten zijn soms erg hoog. Ze voorkomen dat u concurrerende prijzen aanbiedt in vergelijking met uw concurrenten. U moet dus effectieve oplossingen vinden om ze aanzienlijk te verminderen. U kunt grote verpakkingen bestellen of de beste verzendoptie kiezen. Dit betreft samenwerking met een enkele drager. U hebt ook de mogelijkheid om de verzendkosten te verlagen dankzij het principe van samenwerkingsverlening.

Koop grote kartonnen verpakkingen en kies ze licht

Carton -verpakking is essentieel voor de bescherming en het verzenden van uw producten. Beperk de kosten dankzij verschillende praktische tips. U zult onder andere uw winstmarge vergroten. De automatisering van bepaalde taken is noodzakelijk. Naast het feit dat ze tijd hebben, kosten ze ook geld. Dit betreft prijsvergelijking, verpakkingsvoorraadbeheer of het schrijven van het bestelformulier. Computersoftware helpt u om uw tijd te optimaliseren door u op het juiste moment op de hoogte te stellen.

Het wordt ook aanbevolen om het aantal verpakkingsleveranciers te verminderen. U vermindert dus uw werklast, zodat u zich kunt besteden aan andere prioritaire taken. Kies echter een betrouwbare en serieuze leverancier. U moet er zeker van zijn dat u op tijd wordt afgeleverd. De dozen moeten ook voldoen aan al uw vereisten. Als u veel kartonnen dozen nodig hebt, zorg er dan voor dat uw leverancier voldoende hoeveelheid heeft. Het heeft inderdaad de voorkeur om groot te kopen om de leveringskosten te verlagen. U moet daarom twee of drie weken voldoende voorraad bieden, waardoor u eenmaal per maand kunt bestellen. Op deze manier zijn de kosten van het verzenden van uw verpakking minder astronomisch.

Voorstander ook lichtverpakkingen. Leveringskosten worden inderdaad in het algemeen berekend op basis van het gewicht van uw pakket. Het transport van uw verpakking is goedkoper. Bovendien zijn de geleverde dozen talrijker. Uiteraard moet u altijd zorgen voor de kwaliteit van de bestelde verpakking. Ze moeten voldoen aan de vereisten van uw specificaties.

cartons de livraison

Kies de meest winstgevende verzendoptie voor uw bedrijf

Levering is essentieel in vele sectoren van activiteit. U moet de beste optie kiezen om transportkosten te minimaliseren. Bied uw klanten verschillende levertijden aan. U zult meer tijd hebben om de vervoerders te organiseren en te onderhandelen.

U kunt ook kiezen voor samenwerking. Deze formule is betaalbaarder in vergelijking met klassieke levering. U geeft uzelf aan andere handelaren of producenten om de diensten van dezelfde koerier te huren. Het is gebaseerd op hetzelfde principe als een participatieve stap. Deze oplossing maakt het mogelijk om de transportkosten te verlichten.

Vraag om een ​​transportcitaat om een ​​idee te krijgen van de kosten van uw verzending

Transportkosten zijn een grote kostenpositie, wat zelfs de oorzaak kan zijn van een verlies van concurrentievermogen en winstgevendheid. Transporters bepalen hun prijs volgens verschillende criteria. Naast het gewicht van pakketten, houden ze ook rekening met de afstandsafstand en de grootte van de pakketten. Aarzel niet om offertes van verschillende vervoerders te vragen om de beste keuze te maken. Hiermee kunt u de koerier bepalen die aan uw behoeften kan voldoen. Transporters hebben over het algemeen een belangrijk netwerk ontwikkeld in het regionale of nationale grondgebied. Ze kunnen ook filialen of partners in het buitenland hebben. U moet rekening houden met deze criteria bij het kiezen van uw koerier.

Het is ook mogelijk om een ​​contract te ondertekenen met een of twee vertrouwde vervoerders. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van het pakket aan het adres aangegeven door de klant of in een relay -punt. Op deze manier profiteert u op elk moment van dezelfde kwaliteit van services. U kunt ook kortingen krijgen met een loyaliteitsprogramma.

Zorg ervoor dat al uw documenten goed staan

Om uw logistieke service te verbeteren en uw bezorgkosten te verlagen, is het belangrijk om up -to -date te zijn met uw administratieve artikelen. U moet een systeem instellen waarmee u deze taak kunt vereenvoudigen. Op deze manier zijn alle documenten met betrekking tot het verzenden van uw pakketten klaar wanneer de koerier de pakketten herstelt. Dit betreft verzend- en receptie slips. U moet ook de exit -vouchers hebben uitgegeven door aandelenmanagers. Een goede organisatie beperkt het risico van vertraging bij de levering. Dit kan eigenlijk leiden tot extra kosten. Het is ook noodzakelijk om het comings en de reilen en zeilen te voorkomen in het geval van onvolledige documenten.

To Top