Gezondheid en veiligheid voor uw werknemers

Gezondheid en veiligheid voor uw werknemers
Of het nu in het dagelijks leven of in het beroepsleven is, het is essentieel dat de hygiënevoorschriften worden gerespecteerd. Dit voorkomt dat microben worden gemaakt of verspreid op gewone plaatsen van het leven. Deze hygiënevoorschriften zijn nog belangrijker in magazijnen omdat ze in hoge mate worden blootgesteld aan vervuiling, schadelijke deeltjes, stof dat schade kan toebrengen aan uw werknemers. Om reinheid te handhaven en de hygiënevoorschriften te respecteren, is het belangrijk dat alle gebruikelijke werkgebieden, zoals magazijnen, cafetaria's of toiletten, zijn uitgerust met vodden, antibacteriële handgels, veegdiespoelen , ...
Bovendien kan het voorkomen dat het erg warm is in werkplaatsen of magazijnen, vooral in de zomer. Zodat uw werknemers in goede omstandigheden kunnen werken, moeten zij beschikken over de middelen om het gezicht goed af te vegen, ...

Gezondheid en veiligheid maken deel uit van de verplichte regels die moeten worden gerespecteerd. Dit betekent noodzakelijkerwijs het dragen van individuele beschermingen die zijn aangepast aan uw activiteit. Het is belangrijk dat delen van het lichaam in "gevaar" worden beschermd. Het kan de bescherming van handen, ogen, oren, voeten, benen of borstbeeld en armen zijn.

In veel activiteiten, vooral voor mensen die in magazijnen werken, worden handen vaak op de proef gesteld. Ze kunnen in contact komen met stof, chemische stoffen of andere deeltjes die brandwonden, irritaties kunnen veroorzaken, ... Ook botten en spieren in de handen worden blootgesteld aan trauma's, omdat de medewerkers waarschijnlijk zeer zware ladingen zullen dragen, soms zelfs strijden. Er is dus een verhoogd risico op verwondingen en snijwonden als de handen niet worden beschermd. Al deze redenen verklaren waarom het essentieel is voor uw werknemers om professionele werkhandschoenen te dragen die zijn aangepast aan hun activiteit.

Om aan alle behoeften te voldoen, zijn er verschillende soorten handschoenen beschikbaar, zoals katoenen handschoenen, vinylhandschoenen, latexhandschoenen, Amerikaanse handschoenen, ...

Zoals u kunt zien, zodat uw werknemers onder goede omstandigheden kunnen werken, moeten zij naar behoren zijn uitgerust. Dit betreft kleding en werkschoenen aangepast aan hun activiteit. Over het algemeen zijn deze kleding voornamelijk bedoeld voor mensen die in magazijnen, werkplaatsen of op bouwplaatsen werken. Onder de werkkleding vinden we werkjassen, werkbroeken of veiligheidsschoenen. Het dragen van deze apparatuur wordt om verschillende redenen uitgelegd. Ten eerste zijn mensen die op bouwplaatsen of in magazijnen werken blootgesteld aan verschillende risico's. In magazijnen bijvoorbeeld bestaat het risico dat zware goederen op hen vallen, en vooral op de voeten. Naast het feit dat ze zwaar zijn, kunnen deze goederen of producten ook concurreren. Er is dus een dubbel risico. De medewerker kan zijn voet bezeren of zelfs breken. Of hij kan zichzelf snijden. Daarom zijn veiligheidsschoenen en jassen en broeken essentieel in magazijnen of op bouwplaatsen. Dan bieden jassen en werkbroeken andere voordelen. Ze hebben meerdere vakken voor uw medewerkers om hun gereedschap bij de hand te hebben. Afhankelijk van hun activiteit kunnen ze ook schroevendraaiers, schroeven, pennen, ... plaatsen. Het andere voordeel van deze werkkleding is dat ze reflecterende strips hebben. Dit is vooral een beslissend criterium voor mensen die op bouwplaatsen werken. Inderdaad, ze kunnen veilig werken in donkere gebieden of in de nacht omdat ze perfect zichtbaar zijn voor anderen. Ten slotte zijn deze werkkleding zeer resistent en beschermen ze het lichaam perfect tegen mogelijke snijwonden en beperken ze schokken die veroorzaakt worden door vallende voorwerpen.

Om aan alle behoeften en alle sectoren te voldoen, zijn veiligheidsschoenen en -broeken en werkjassen verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende maten. Workwear past zich aan alle lichaamstypen aan.

Zoals u begrijpt, is het belangrijk om uw werknemers een goede werkhygiëne aan te bieden, zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen in hun activiteit. Naast een kwestie van voldoening, is het ook een kwestie van gezondheid en veiligheid op het werk.

Reiniging en onderhoudProducten afvegenWerkkleding
To Top