Wat je moet weten over palletiseren

palettes, emballage plastique, film étirable

Wat zijn de voordelen van palletiseren?

Afhankelijk van het type en de kenmerken van de gebruikte pallets, is het mogelijk om de kosten in de merchandise-distributiesystemen van een bedrijf te verlagen. Gebruik het palletisatiesysteem heeft een groot aantal voordelen. Inderdaad, hij:

verbetert het transport van goederen,
verhoogt de veiligheid in het transport en de afhandeling van de goederen,
optimaliseert de ontvangst en de controle van de leveringen van producten,
Verbetert de winstgevendheid van de opslagruimte,
doordringt tijd besparen en verminderen opslag-, transport- en afhandelingskosten,
Faciliteert de automatisering en inventaris van producten.
De eerste pallets waren gemaakt van hout, een goedkoop en gemakkelijk beschikbaar materiaal. Tegenwoordig zijn pallets ontworpen vanuit verschillende materialen, inclusief karton. De toename van het goederenverkeer in een steeds meer geglobaliseerde markt vereist nieuwe optimalisatie van logistieke kosten. Daarom zijn er verschillende soorten pallets die het mogelijk maken om degene te kiezen die het beste bij uw professionele behoeften past.

Vergelijk de soorten pallets

Een palet is een platform dat wordt gebruikt om goederen op te slaan en te transporteren. De pallets spelen een essentiële rol om het logistieke proces om goederen te vervoeren om optimaal te zijn. Of er landtransport, maritiem of lucht is, ze garanderen een perfecte hantering en afhandeling van bijna alle producten. Tegenwoordig is palletisatie een van de meest gebruikte procedures in de industriële sector geworden.

Afhankelijk van hun kenmerken en toepassingen zijn er verschillende soorten pallets. Het meest gebruikt voor het internationale vrachtvervoer en logistieke activiteiten zijn het Europees palet en het Amerikaanse palet. Er zijn echter ook pallets van andere maten. De pallets verschillen ook volgens hun productiemateriaal. De meesten van hen zijn houten, maar het is te vinden in verschillende materialen zoals plastic, metaal of karton.

Er zijn ook omkeerbare pallets, dat wil zeggen, hun voorste deel is hetzelfde als het achterste gedeelte. Op deze manier kunnen ze aan beide zijden op dezelfde manier worden geladen. Anderen zijn niet omkeerbaar, dus ze kunnen alleen van de ene kant worden geladen.

To Top