Acties die moeten worden genomen om een ​​duurzame supply chain te bevorderen

Het begin van de gezondheidscrisis en de eerste opsluiting hebben de Franse bedrijven gewond. Naast de onzekerheden, moesten ze omgaan met de vele stop-en -en die beide negatief beïnvloedde hun toeleveringsketen. Deze laatste moet ook voldoen aan de voorschriften in termen van duurzame ontwikkeling om hun beeld naast het milieu te behouden. Dus wat zijn de acties om een ​​duurzame supply chain te bevorderen?

De inzet met betrekking tot eco-vriendelijke logistiek

De fysieke goederenstroom is complexer op het moment van globalisering, terwijl het digitaal bijzonder verergerde concurrentie aanmoedigt. Milieukwesties vormen ook het hart van de zorgen van Franse bedrijven. Dit omvat onvermijdelijk de keuze van duurzame en milieuvriendelijke opties voor supply chain.

Huidige bedrijven weten dat de supply chain vandaag een commercieel probleem is, een imperatief en een dagelijkse uitdaging. U bent zeker niet zonder te weten dat oplossingen om uw CO2-voetafdruk te verminderen tijdens het optimaliseren van uw klantervaring zijn talrijk. U kunt aanbestedingen, verpakking, magazijnorganisatie, transportoptimalisatie en logistieke gebouwen adopteren.

Om een ​​duurzame supply chain te implementeren, moet uw bedrijf volledig deelnemen aan een CSR-aanpak die betrekking heeft op specifieke doelstellingen. Dit is de vermindering van de milieueffecten enerzijds en om de prestaties aan de andere kant te waarborgen. U kunt een duurzaam resultaat verkrijgen door te kiezen voor een wereldwijde aanpak.

Focus op houten pallets in plaats van plastic

De houten pallets zijn perfect voor de sectoren, vooral te paard op hygiëne zoals agribusiness. Dit materiaal kan zorgvuldig worden schoongemaakt, en in werkelijkheid moet het probleem van het eco-gebouw zelfs niet vragen. Hoewel plastic een langere levensduur heeft, gebeurt het het grootste deel van de tijd in geval van schade. Aan de andere kant is het hout gemakkelijk te vervangen.

Om de verspreiding van schadelijke insecten en ziekten te voorkomen, vereisen verschillende landen, waaronder de Europese Unie de conformiteit van houten pallets die op hun grondgebied aankomen. Om te reageren op ISPM-verordening 15, moeten de pallets de warmtebehandeling hebben ondergaan, vervolgens worden gestempeld. Dit is een manier om de kwaliteit van het materiaal te waarborgen dat u moet kiezen. Objectief zal iedereen het erover eens zijn dat hout de meest milieuvriendelijke oplossing is in vergelijking met het plastic dat extra is, niet uit een hernieuwbare hulpbron.

Naast herbruikbaar, heeft hout een negatieve koolstofvoetafdruk en is het milieuvriendelijk. Bovendien, zoals de pallets die u zult vinden op PackDiscount.be, kunnen sommige ondersteunen tot 500 kg belasting. Evenzo zijn gebruikte houten pallets net zo robuust.

Palettes en bois supply chain durable

Koop verantwoordelijk en bouw HQE-gebouwen

Het bevorderen van een duurzame supply chain gaat door een gebruikelijke inkoop die de verantwoordelijke is. Deze actie moet worden aangemoedigd en parallel aan het bouwen van lage energie en zeer kwalitatieve magazijnen vanuit milieuoogpunt.

Moedig een verantwoord koopbeleid aan

Moedig een verantwoord koopbeleid aan de eerste stap naar duurzame supply chain. Inderdaad, de aankoopfunctie betreft de toevoersstromen en is nauw verbonden. Uw bedrijf moet een beleid hebben van verantwoord inkopen in het hart van de CSR-strategie, omdat dit zal deelnemen aan de vermindering van de impact op het milieu. Het is gebaseerd op de juiste keuze van providers die u nodig hebt om te selecteren op rigoureuze economische en milieucriteria.

Met dit aankoopsysteem kan de circulaire economie ook ontstaan, aangezien het is gebaseerd op productrecycling en ecodesign. Het grootste deel van de tijd is het voor de lokale leveranciers en kortsluitingen om de afgelegde kilometers en daarom koolstofemissies te verminderen.

Construeer HQE Logistics-gebouwen

Uw magazijn is de centrale link in uw toeleveringsketen. In deze context moet het aan sterke milieueisen voldoen, waaronder dat van een gecertificeerde NF HQE-constructie (hoge omgevingskwaliteit). Dit omvat strikt observeren van de wet en verplichtingen in termen van ecologie. Het wetgevingssysteem omvat daarom de korte en lange termijn beperking van de milieueffecten van constructie of revalidatie, zodat de inzittenden genieten van comfortabele en gezonde levensomstandigheden.

Keur een 365 ° -visie aan van uw vastgoedpark, rekening houdend met het hergebruik van regenwater, het gebruik van LED-verlichting, de vermenigvuldiging van lightwells of geothermische verwarming.

To Top