Livraison rapide
quick-delivery-24
-
text-promo
-10% dès 300€HT
-15% dès 450€HT
-20% dès 800€HT

Pakketzendingen: denk na over oplossingen voor wiggen!

Elke professional of onderneming die werkzaam is in e-commerce, logistiek of goederenvervoer weet dat de bescherming van pakketten tijdens verzending essentieel is. Tijdens de reis kunnen de producten onderhevig zijn aan allerlei schokken waardoor ze beschadigd kunnen raken. Wedging is dan ook een oplossing die het mogelijk maakt om de holtes rond de producten in hun verpakking op te vullen, zodat ze niet verschuiven en beschadigd raken. Het type demping dat moet worden gebruikt, is echter afhankelijk van het te verzenden pakket.

Welk dempingsmateriaal volgens het type pakket?

Voor het vastklemmen van de verpakkingen worden verschillende materialen gebruikt. Deze omvatten kraftpapier, kleefstoffen, noppenfolie, schuimpapier, dempende deeltjes, enz. Zo ziet u op deze website bijvoorbeeld de vele materialen die worden gebruikt voor het opbergen van verpakkingen, evenals de goederen waarvoor ze worden gebruikt.

Luchtkussenfolie, schuimpapier en dempende deeltjes

Ze worden in verpakkingen, zoals kartonnen dozen, tussen producten gestoken om de slagvastheid toe te voegen. Inderdaad, noppenfolie, schuimpapier en wigdeeltjes absorberen trillingen als gevolg van schokken en schokken. Zo beschermen ze de voorwerpen in de verpakkingen tegen het risico van breuk en beschadiging. Merk op dat dempende deeltjes het meest geschikt zijn voor het opvangen van kwetsbare objecten.

kraftpapier

Zeer resistent, kraftpapier kan worden gebruikt om elk type object voor verzending klaar te maken. Het kan worden gebruikt om objecten met scherpe randen of scherpe hoeken te bedekken. Het is bestand tegen scheuren en barsten. Het wordt ook in de kratten geplaatst om de objecten vast te klemmen om ervoor te zorgen dat ze in de juiste omstandigheden worden verzonden.

Het kan in gevouwen of ongevouwen vorm in een verpakking worden gestoken, waardoor het interieur op de juiste manier kan worden gevuld. Kraftpapier is een zeer goede oplossing voor het vastklemmen van pakketten. Bovendien is het economisch en is deze oplossing een ecologische keuze. Het is namelijk gemaakt van plantaardige vezels en is net zo biologisch afbreekbaar als recyclebaar.

calage de colis, papier bulle

Welke machine om pakketten vast te klemmen?

Behalve dat er verschillende opvulmaterialen zijn, zijn er ook verschillende machines te vinden om het opvullen van pakketten makkelijker en sneller te maken. Als voorbeeld heb je de dempende luchtkussenmachine. Het wordt gebruikt om de wig te maken met de noppenfolie. U kunt deze apparatuur online op gespecialiseerde sites krijgen. Net als bij dempingsmaterialen is het echter belangrijk om uw machine te kiezen rekening houdend met het type goederen en de mate van kwetsbaarheid.

Kies een verpakking met ingebouwde demping

Bij afwezigheid van dempingsmaterialen kunt u kiezen voor “alles-in-één oplossingen. Er zijn inderdaad pakketten waarvan de wiggen al zijn verwerkt. We vinden vaak dozen die op deze manier zijn ontworpen. Het gebruik van verpakkingen met geïntegreerde demping bespaart de tijd die nodig is voor demping. Deze pakketten zijn echter niet voor alle producten beschikbaar. U moet daarom uw onderzoek doen voordat u ze koopt.