Rust uw magazijn uit met materiaalbehandelingsapparatuur

Materiaalbehandeling
Wat is omgaan?

Hanteren is het verplaatsen, transporteren of optillen van zware lasten met fysieke inspanning van een persoon. Wanneer een lading wordt verplaatst, gedragen, verschoven of anderszins, wordt er gezegd dat er sprake is van afhandeling. Elk van deze bewegingen toont aan hoeveel behandeling aanzienlijke fysieke inspanningen vereist die soms tot letsel kunnen leiden. Al deze redenen verklaren de noodzaak om materiaalbehandelingsapparatuur in het magazijn te hebben. Het bespaart u tijd en stelt uw werknemers in staat beter te werken en het risico op letsel te verminderen.

Wat is material handling?

Handlingapparatuur is alle apparatuur waarmee uw werknemers zware goederen kunnen vervoeren, verplaatsen en heffen. In deze uitrusting vinden we met name de industriële trucks, de heftafels, de pallettrucks of de handling trucks. Door uw magazijn uit te rusten met dit soort materiaal, worden uw werknemers fysiek beschermd, omdat ze deze taken niet langer handmatig hoeven te dragen. Bovendien bespaart u veel tijd.

Omdat elk van deze apparaten verschillende kenmerken heeft, is het noodzakelijk om uw behoefte stroomopwaarts goed te bepalen voordat u uw keuze maakt. Wilt u eenvoudig pakketten verplaatsen of wilt u uw goederen opruimen en ophalen? Dit zijn allemaal vragen die u moet beantwoorden voordat u uw material handling-apparatuur kiest. Vergeet niet om rekening te houden met het gewicht van uw goederen, zodat uw apparatuur ze kan ondersteunen.

Welke material handling-apparatuur om te kiezen?

  • De pallettrucks

Met pallettrucks kunt u goederen gemakkelijk over korte afstanden verplaatsen. Het is een apparaat dat uitsluitend is bedoeld voor het transport van pallets in het magazijn. De twee vorken gaan onder de pallet om ze gemakkelijk te verplaatsen. Het is duidelijk dat als u uw goederen met de pallettruck wilt verplaatsen, deze vooraf moeten worden gepalletiseerd. De pallettruck kan uw goederen met enkele centimeters verhogen. Hierdoor kunt u ze veilig verplaatsen zonder het risico te lopen ze te beschadigen door wrijving met de grond.

Er bestaan ​​verschillende soorten pallettrucks met verschillende laadgewichten. Je zult merken dat dit ladingen tot 3 ton zal ondersteunen. Er is ook een hoge elektrische lift die uw lading kan wegen en kan afdrukken, ... Pallettrucks vertegenwoordigen de uitrusting om een ​​magazijn te hebben wanneer u pallets met een grote last op korte afstand moet verplaatsen.

  • Vorkheftrucks

Vorkheftrucks zijn een van de meest voorkomende soorten apparatuur in magazijnen. Ze maken het mogelijk grote aantallen lichtpakketten te verplaatsen. Dit bespaart u veel tijd. Zoals met alle aangeboden apparatuur, zijn de industriële trucks beschikbaar in verschillende formaten om aan alle behoeften te voldoen. U zult basisvaardigheden terugvinden, zodat u ruimte kunt vrijmaken voor opslag, trays, trolleys met meerdere trays waardoor u meer dozen kunt plaatsen, ... Er zijn ook trolleys mesh. Deze geven u meer zekerheid en hebben de voorkeur als u dozen met gevoelige producten wilt verplaatsen die niet mogen vallen. Het is ook een manier voor u om ze te gebruiken als opslagmedium in uw magazijn.

  • Hef tafels op

Zoals de naam al aangeeft, is een heftafel een platform of een tafel die op elke hoogte kan worden verhoogd of verlaagd binnen de limiet van de verticale beweging. Vanaf het moment dat uw medewerkers goederen op grote hoogte moeten opslaan of meenemen, moet u ze uitrusten met heftafels. Hiermee kunt u zware lasten heffen en laten zakken zonder een grote inspanning te leveren. Het zal efficiënt en sneller zijn. Afhankelijk van het gewicht van de goederen om op te tillen of te zakken, zijn er verschillende soorten heftafels: 150, 250 of 500kg. Omdat uw veiligheid voorop staat, zijn al onze heftafels uitgerust met remmen om plotselinge en onbedoelde afdalingen van goederen te voorkomen.

  • De manipulatie duivels

De handling trucks zijn een declinatie van industriële trucks. In plaats van het horizontaal transporteren van ladingen, transporteren ze deze in feite verticaal. U vindt heftrucks met twee of vier wielen. Het gebruik van deze apparatuur is zeer eenvoudig omdat het twee handvatten heeft om richting te garanderen. Het is raadzaam om behandelingsafhandelaars te gebruiken wanneer de goederen die u wilt verplaatsen groter zijn dan breed. Om aan alle behoeften te voldoen, zijn er verschillende soorten: opblaasbare wielen, vaste schop, opklapbare slab, voor metalen vaten, ... Uw keuze zal gebaseerd zijn op het type product dat u wilt verplaatsen.

heftafelduivel behandelingpallettruckhandling trolley
To Top