Logistiek: opslagoplossingen ter voorbereiding op Kerstmis

 
logistique solutions stockage preparer

De kerstvakantie betekent een aanzienlijke stijging van de verkoop voor handelaren, of ze nu een fysieke winkel of een e-boutique runnen. Deze mogelijkheid brengt een zwaardere werklast met zich mee. Ga de drukte aan met een goede logistieke voorbereiding. Breng efficiënte opslagoplossingen in de praktijk, inclusief snelle orderafhandeling. Ook moet je de voorbereiding van de te leveren producten optimaliseren en ervoor zorgen dat er geen stockouts zijn.

Logistiek: inventariseer voorraden naarmate de kerst nadert

Tijdens de kerstvakantie boeken sommige bedrijven minstens een kwart van hun jaaromzet. Ze moeten er dus voor zorgen dat ze voldoende voorraad hebben om de toename van de bestellingen op te vangen. U moet echter ook overaanbod voorkomen.

Anticipeer op stockouts

Identificeer de beste verkopen van het voorgaande jaar in dezelfde periode door uw boekhoudgegevens te raadplegen. Ook informeren zij u over de levertijd van de goederen door uw leveranciers. Door met deze parameters rekening te houden, voorkomt u dat u een voorraadtekort krijgt. U kunt de bestellingen van uw klanten uitvoeren.

Vergroot de opslagruimte voor de feestdagen

Wanneer u meer goederen bestelt, moet u een plaats hebben om ze op te slaan. U kunt de opslagschappen herschikken met behulp van een breed scala aan houten pallets om ze te optimaliseren: deze apparatuur beperkt het risico van productverslechtering tijdens het hanteren. Ze vergemakkelijken het op- en afzetten tijdens de ordervoorbereiding.

Het doel is ook om ruimte te maken voor de goederen voor de volgende levering. Ook is het mogelijk te overwegen om een ​​opslagruimte of opbergbox te huren. Kies aanbiedingen in de buurt van uw winkel of storting. Met deze oplossing kunt u uw voorraden en uw bestellingen beter beheren.

palettes bois stockage

Gebruik krachtige software

Het gebruik van voorraadbeheersoftware vereenvoudigt het volgen van inkomende en uitgaande goederen. U heeft realtime een overzicht van de nog beschikbare producten. Met deze database kunt u bij uw leveranciers bestellen. U kunt een minimumdrempel instellen voor uw aandelen. U kunt de lopende bestellingen verzekeren terwijl u wacht op de volgende leveringen van uw leveranciers. Ook optimaliseer je de rotatie van je goederen, zodat je na de feestdagen niet met onverkochte artikelen komt te zitten.

Optimaliseer de ordervoorbereiding voor de feestdagen

Analyseer het orderverzamelproces om de productiviteit van degenen die aan deze taak zijn toegewezen te verhogen. Je identificeert verbeterpunten zodat je alle bestellingen van je klanten kunt garanderen. Wijs een of meer managers aan die tot taak hebben toezicht te houden op de te volgen stappen. Ze kunnen onmiddellijk ingrijpen in geval van vertraging ten opzichte van de toegewezen tijd voor elk van hen.

Wijs in dit stadium een ​​ruimte toe

Het team dat verantwoordelijk is voor het voorbereiden van klantorders heeft ruimte nodig om alle producten te assembleren en te verpakken. Het moet ook het adres van de afzender toepassen en de goederen naar de afdeling sturen die verantwoordelijk is voor de levering. Normaal gesproken is het volume van de te verwerken bestellingen gemakkelijk beheersbaar in een hoek van het magazijn of in een nabijgelegen ruimte. Vooruitlopend op de kerstdrukte moet u voor deze taak meer ruimte geven. Het is belangrijk om het intelligent te organiseren, gebaseerd op het principe van productie aan de lopende band. Alle benodigde materialen moeten klaar zijn, vooral de dozen.

Taken automatiseren

De mechanisering van het orderverzamelen biedt economische en organisatorische voordelen. Identificeer de taken die u kunt automatiseren en de doelen die u met deze oplossing verwacht te bereiken. Dit moet echt een meerwaarde zijn voor uw logistiek. Het gaat om het gebruik van pallettrucks of elektrische trolleys om het transport van goederen naar de ruimte voor hun voorbereiding te vergemakkelijken.

gestion des stocks

Het wigmechanisatiesysteem maakt het verpakken van producten eenvoudiger. Dit apparaat is complementair met wikkelmachines of automatische wikkelmachines. Ook voor het mechanisch sluiten van verpakkingen kunt u gebruik maken van omsnoeringsmachines. Elk van deze apparaten beperkt verwerkingsfouten, wat resulteert in tijd- en geldverspilling. Ze laten in feite toe:

het risico op bedieningsfouten verminderen,
om de productiviteit te verhogen,
logistieke kosten te optimaliseren,
om de prestaties te verbeteren om pieken in bestellingen te beheren.
Door uzelf de juiste vragen te stellen, kunt u het verwachte rendement op uw investering met mechanisering bepalen. Denk ook aan de lange termijn door een oplossing te kiezen waar je na de drukte gebruik van kunt maken.

Rekruteer seizoensarbeiders voor deze piek van activiteit

Het aanwerven van seizoensarbeiders is essentieel wanneer de verkoop stijgt. Ze vormen een back-up van uw gebruikelijke team om de afhandeling of leveringen te garanderen. Je vindt gemakkelijk kandidaten die voor zichzelf op zoek zijn naar werk. De enige voorwaarde is om hen taken en missies toe te wijzen die verband houden met hun vaardigheden.

Hoe dan ook, het is belangrijk om seizoensarbeiders een week of twee vóór de toestroom van bestellingen te werven. Dit geeft je de tijd om ze te trainen. Ook zorg je voor een goede communicatie tussen alle medewerkers. Het garandeert het succes van teamwork.

Opbergoplossingen voor Kerstmis: samenvatting

Veel consumenten winkelen op het laatste moment. Ze verwachten de producten die ze zoeken te vinden of hun pakketten op tijd te ontvangen. U moet al het mogelijke doen om hen tevreden te stellen, aangezien deze factor een impact heeft op uw reputatie en uw merkimago. Zet in op een beter beheer van uw voorraden door onderbrekingen te vermijden en door de productrotatie te optimaliseren dankzij speciale apparatuur.

Houd rekening met de piekperiode en de levertijd van het nieuwe aanbod. U moet ook het tempo van het orderverzamelen versnellen. Het is inderdaad mogelijk om bepaalde taken te automatiseren of te mechaniseren, met name het verpakken van producten. Geef ook prioriteit aan het gebruik van krachtige en efficiënte software. Dit geeft u realtime voorraadstatus en de productiviteitsbewaking van alle leden van het logistieke team. Huur indien nodig seizoensarbeiders in om u te helpen.

To Top