4 tips voor het besparen op logistieke kosten

Naast de productie is logistiek management ook tot de hoogtepunten voor een bedrijf. Om winstgevend te zijn, zal het moeten zorgen voor een goed beheer van zijn logistiek. Dit moet niet alleen worden gedaan in termen van taakplanning, maar ook op kostenreductie. De inzetten zijn groot omdat het nodig is om de juiste formule te vinden om de kosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit van de service te behouden. Anders verlies je klanten. Hier zijn enkele tips voor het opslaan van logistieke kosten en verhogen uw omzet.

Inhoud

Logistiek: wedden op de kostenoptimalisatie van de verpakking


Controleer de transportkosten
Beheer de best
Verminder de leveringskosten
Logistiek: wedden op de kostenoptimalisatie van de verpakking

Dit is een onmisbaar element, maar heeft een bepaalde kosten in een bedrijf. De verpakking is zeker een van de belangrijkste aspecten in de presentatie van een product. Maar het is net zo veel om het transport en opslag veilig te garanderen. Het kan niet uit het logistieke deel worden verwijderd. Als het echter niet van de lopende uitgaven kan worden verwijderd, kan het echter worden verminderd.

De verpakking dient vooral om producten en goederen in magazijnen op te slaan. Om de kosten te verlagen, is het essentieel om een ​​factor-analyse uit te voeren die de kosten kan verhogen. Hoe zijn producten opgeslagen in verpakkingen? Hoeveel kunnen ze eigenlijk bevatten? Zijn ze winstgevender in één formaat dan een ander? Welk type verpakking maakt het mogelijk om opslag-, hantering, transport en distributie op te nemen? Dit zijn vragen die moeten nadenken om de kosten van verpakkingen te verminderen.

Verpakking kan verschillende aspecten nemen: karton, hout, staal ... alles zal afhangen van de producten en het doel van de verpakking. Er zijn primaire verpakkingen, te koop in eenheid, secundaties, voor producten in hoeveelheden en tertiaries, voor grote belastingen. Hiervoor zijn de meest bekende houten pallets, herbruikbaar tot oneindig. U kunt kiezen voor houten pallets te koop tegen kortingsprijs of te huur, volgens uw behoeften: studie welke optie voor u winstgevender zal zijn. Weet dat hout een materiaal is dat goed blijft. Met minder schokken en slecht onderhoud zullen uw pallets jarenlang duren. Gebruik houten pallets of uw goederen voor het hanteren of transporteren van uw goederen zal u belangrijke besparingen maken.

Gestion logistique

In termen van primaire en secundaire verpakkingen, zorg er dan voor dat u overbodige kosten elimineert. Begin met het optimaliseren van uw verpakking om alleen het strikte nodig te houden. Dit kan in grootte, vorm, registraties en andere details zijn. Oriënteer indien mogelijk uzelf op providers die op maat gemaakte verpakkingen kunnen produceren.

Controleer de transportkosten

Ongeacht de grootte van het bedrijf, transport is een belangrijk element van logistiek. Het is zowel de levering van producten als het vervoer van grondstoffen. Het verminderen van de kosten in dit gebied vertegenwoordigt een echte puzzel. Om uw uitgaven op deze positie te optimaliseren, moeten rekening worden gehouden met verschillende factoren.

Begin met het kiezen van de wijze van transport, of voor uw inkoop of voor de levering van uw producten. Voor internationaal transport, liever de zee aan de lucht, dit bespaart u bijna 80% op transportkosten. Voor het maritiem transport, aarzel dan niet om de prijzen te heronderen.

Of het nu gaat om zee of op aarde, overweeg het pooling van transportkosten. Deze praktijk maakt het mogelijk om de vulling van het voertuig te optimaliseren en de vergoedingen met andere bedrijven te delen. Hoe meer je 'in dezelfde boot' bent, hoe minder je betaalt. De wederopneming van het transport vereist niettemin een bepaalde organisatie aan de controle en frequentie van het vervoer.

Voor de levering van uw producten kunt u de collaboratieve levering aan uw klanten aanbieden. Deze praktijk werkt als carpoolen. De levering wordt niet gemaakt door een professional, maar door een bepaald ingeschreven op een platform of een speciale toepassing. Met deze methode betrekt u geen enkele transportkosten.

Ten slotte aandacht voor het pakket. Het heeft ook invloed op de kosten van transport. Dit is afhankelijk van het volume of het gewicht van de goederen. Kies dus aangepaste pakketten die maximale producten kunnen bevatten, zonder dat het risico hen beschadigt.

application logistique

Beheer de best

Good Inventory Management is een essentieel punt bij het verminderen van logistieke kosten. Inderdaad, de opslag van goederenvoorraden kan duur zijn. Het zal des te meer zijn als het bedrijf de opslagruimte of het dragervoertuig moet huren. Goed aandelenbeheer is om de goederen perfect en hun verkoopfrequentie te kennen. Houd de voorraden te lang, kunnen een risico op niet-verkopen vormen. Te weinig houden, kan je bestraffen in het geval van niet op voorraad. Het idee is om de goederenstroom te analyseren. Identificeer welke producten de snelste stromen en die problemen hebben.

Deze taak impliceert een aantal logistiek. Het ideaal zou zijn om te verhuizen naar een slim geautomatiseerd systeem dat de aandelen optimaliseert om het management te vergemakkelijken. Hiermee kunt u de goederen gemakkelijk regelen. Het computersysteem zal u vertellen wanneer de voorraad het minimum of maximum van de aanbevolen drempelwaarde bereikt. In dit geval moet u kiezen tussen u leveren of een strategie instellen om de producten snel te verkopen.

Verminder de leveringskosten

De supply chain is een van de belangrijkste elementen van een bedrijf. Het maakt het mogelijk om de goederen te beheren, zodat ze nauwkeurig aan de behoeften van klanten kunnen voldoen. Het is belangrijk om een ​​krachtige aankoopstrategie op te zetten om verkoop winstgevend te maken. De sleutel is om de strategie op basis van aandelen, transport of leveranciers te kunnen plannen. In sommige gevallen is het goed mogelijk om prijzen te onderhandelen, afhankelijk van de dienstverleners. Soms kunnen kortingen worden verleend op een bepaalde drempelwaarde of afhankelijk van de loyaliteit van de klant.

Met betrekking tot de aankoop van producten is het ook mogelijk om overschakelen van gegroepeerde orders om te profiteren van prijsverlaging. Als u dit aspect van het aanbod niet kunt beheren, kunt u adviesbureaus die gespecialiseerd zijn in dit thema.

Vous avez été invité à découvrir les produits de packdiscount !

 

Inscrivez-vous dès maintenant pour bénéficier d'une remise de 5€ sur votre première commande.

 

 

To Top