Wat voor soort pallet voor welke grondstof ?

Het palet is vandaag de dag een onmisbaar op het gebied van logistiek management. Sterker nog, het kan gemakkelijker over de hele wereld op te slaan en het schip goederen. Het laat ook een echte versterking van de ruimte. Maar hoe is het belangrijk om het juiste type pallet kiezen op basis van de goederen. Pallet in kartonnen, houten of plastic: hoe te adopteren? Het antwoord en nog veel meer in dit artikel.

Overzicht :

De voordelen van het palletiseren van de goederen

Het gebruik van pallets brengt een aantal voordelen, zoals:

Het optimaliseren van de opslagruimte: Inderdaad, doordat u meerdere pakketten te verzamelen op een enkel medium, deze oplossing maakt het mogelijk om de ruimte te optimaliseren, dat de opslag is van voorbijgaande aard of permanent,
Betere bescherming van de goederen: de pallets maken het mogelijk om beter te stabiliseren van de percelen en de producten die zij bevatten, terwijl ze te beschermen tegen de externe omstandigheden,
Het optimaliseren van het gebruik van containers of vrachtwagens transport: de hoeveelheid goederen te transporteren verminderd met het gebruik ervan, waarbij de transportkosten tegelijkertijd vermindert.
houten pallets

Dankzij de vele voordelen, blijft hout de meest populaire keuze op vele gebieden. Het wordt niet alleen gebruikt voor de opslag van goederen, maar ook voor transport, hantering en opslag-rekken.

De houten pallets zijn weinig volumineus en gemakkelijk te stack. Ze maken het dus mogelijk om de ruimte en de plaatsing van de goederen te optimaliseren: maar als u houten pallets nodig hebt, is het belangrijk om van te voren voordat het maken van uw keuze te leren kennen en selecteer de juiste provider.

Hun weerstand tegen zware lasten

Houten pallets kunnen semi-zware en zware ladingen weerstaan. Ze zijn zeer robuust en kan tot 2.500 kg. Sterker nog, hun structuur maakt het mogelijk om verdelen de lasten te verdelen.

Een standaard houten pallet, 20 x 80 cm afmeting voor een gewicht van 22 kg te ledigen, kan tot 5000 kg statische belasting en tot 1400 kg beweging.

Houten pallets zijn geschikt voor alle soorten goederen

Ze passen zich aan bijna alle soorten goederen en niet-slip. Niettemin is het van essentieel belang om te voldoen aan bepaalde normen, afhankelijk van het soort goederen.

recycleerbare pallets

Het andere voordeel van hout is dat het een ecologisch materiaal, want het is herbruikbaar en recyclebaar. De houten pallets worden ontworpen in meerdere blokken, ze zijn gemakkelijk te repareren in geval van schade.

Aangepast aan de verschillende opslagcondities

Hout is ook een materiaal dat zich gemakkelijk aanpast aan verschillende opslagcondities. Sterker nog, het is resistent tegen zeer goed vocht. Het is dan ook ideaal om te gebruiken voor een lange opslagperiode.

Verschillende soorten houten pallet

Er zijn ook twee soorten houten pallets:

De verloren palet, dat is voor eenmalig gebruik. Het is zowel economisch en licht,
De Europa Palette, dat is goedgekeurd en gemarkeerd EPAL. Het voldoet aan de AQF 335 en NIMP15 normen. Het kan ook worden gebruikt voor het transport van farmaceutische en voedingsmiddelen.

palette cartons

De houten palet voor het transport van goederen

Zoals eerder vermeld, het vervoer van goederen is een domein waarin de houten palet regelmatig wordt gebruikt. Maar het is van essentieel belang om een ​​model dat past bij de wijze van vervoer te kiezen. Kan worden bepaald volgens verschillende criteria:

Het soort goederen: de aard van het produkt beïnvloedt het soort pallet te gebruiken, met name de vorm en de behandeling moet ondergaan. Er zijn ook normen worden gerespecteerd, altijd afhankelijk van het type van goederen. Voor voedingsmiddelen, is het essentieel om EPAL-pallets die moeten voldoen aan NIMP15 en AQF335 standaarden te gebruiken,
De grootte: de keuze van de grootte is van belang om de inrichting van de producten en de ruimte in transportvoertuigen te optimaliseren. Er zijn hoofdzakelijk drie: de epal palet 1 200 x 800 x 145 mm, 600 x 800 mm halve pallet en de 600 x 400 mm palet kwartaal.
plastic pallets

Zij hebben het voordeel dat ze licht en daarmee de overdracht van goederen te vergemakkelijken. Ze gemakkelijk te manipuleren ook gezien de afwezigheid van nagels of scherpe hoeken. Ze hebben ook het voorrecht voor de export, omdat ze geen ongediertebestrijding nodig.

Ze bieden ook significant laadvermogen, naast het feit dat non-slip. Een ander voordeel is dat ze geen risico van schimmel.

kartonnen pallets

Dit is de meest gebruikte palet type. Ze kan tot 500 kg belasting. Ze brengen een goed niveau van beveiliging voor uw goederen als ze niet, noch noch scaddes bevatten. Het karton heeft ook het voordeel dat biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Het gebruik van katoen hoeken kan een goed idee om een ​​betere bescherming van uw pakketten en goederen.

multiplex bloedplaatjes

De triplex pads in de vorm van een volledige, glad en schoon balk met een uniforme en esthetisch aspect.

Ze hebben het nadeel dat een zeer lage vochtabsorptiesnelheid. Ze kunnen echter voor ondersteuning van een bepaalde belasting, dat wil zeggen tot 1200 kg statische. Ze worden vooral gebruikt voor opberginrichting of stapelen van lagen. Ze zijn niet geschikt voor langdurige opslag.

Metal pallets

Voor intensief gebruik, dan kunt u ook prioriteit geven aan de metalen pallets. Het vervaardigen materiaal gegalvaniseerd staal, aluminium, gietijzer of roestvrij staal. Metalen pallets onder verschillende dimensies aan te passen aan de behoeften van elk bedrijf. Zij nemen ook de volledige plateau staat, maar die ook kan worden geperforeerd. Ze bieden ook lange levensduur.

Hoe kan ik het type palet om gebruik te kiezen?

De keuze van het soort pallet worden hangt af van factoren zoals de aard van de te vervoeren goederen of opgeslagen, de wijze van vervoer, het gewenste beschermingsniveau en het gewicht van het pakket. Maar over het algemeen, de houten palet is de meest veelzijdige en de meest robuuste. Het is ook geschikt voor de meeste producten.

Vous avez été invité à découvrir les produits de packdiscount !

 

Inscrivez-vous dès maintenant pour bénéficier d'une remise de 5€ sur votre première commande.

 

 

To Top