Professionele pakketten versturen: welke oplossingen ?


visuel envois de colis professionnels quelles solutions.jpg

Levering van verkooporders is een cruciale stap in uw verkoopstrategie. Om dit te bereiken is het essentieel om de verzending van uw professionele pakketten goed voor te bereiden zodat uw aanpak een succes wordt. Hierdoor kunt u een hoogwaardige klantervaring garanderen, wetende dat het pakket uw directe relatie met uw loyale klanten is. Het is daarom essentieel om vooraf te bepalen met welke maatregelen rekening moet worden gehouden om de verzending van professionele pakketten te verzekeren.

Kies voor een verpakking aangepast aan uw producten

Het gebruik van kwaliteitsverpakkingen is essentieel bij het verzenden van pakketten, vooral voor professionele pakketten. U moet de verpakking kiezen op basis van:

product grootte,
zijn gewicht,
zijn kwetsbaarheid.
Het belangrijkste is om het pakket veilig te kunnen bezorgen. Wil je liever kartonnen dozen om je producten in te verpakken? Het is inderdaad een oplossing die zowel ecologisch als veilig is voor verpakkingen. Bovendien zijn kartonnen dozen resistent en zijn er in verschillende formaten. Dit betekent dat dit type verpakking geschikt is voor alle soorten professionele verpakkingen.

Als u breekbare producten verzendt, aarzel dan niet om een ​​wigsysteem in uw verpakking op te zetten. Houd er rekening mee dat er kartonnen dozen zijn met ingebouwde wiggen. U vindt er ook oplossingen die specifiek bedoeld zijn voor het verzenden van flessen, boeken, tablets en smartphones, enz. Voor extra veiligheid kunt u de dozen verstevigen met plastic folie.

colis professionnel, packaging emballage

Vergelijk verzendkosten voor professionals

Voor het verzenden van professionele pakketten heeft u de keuze tussen een incidentele zending en een terugkerende zending. Het hangt in principe af van uw verkoopdoelen. Het is echter noodzakelijk om dit vooraf te bepalen om de kosten van de verzending te berekenen. Om dit te doen, moet u elke levering plannen op basis van het aantal te verzenden pakketten en de verzendlocatie.

Verstuurt uw bedrijf regelmatig professionele pakketten, kies dan voor periodieke verzending. Met deze oplossing kunt u uw pakketten ook internationaal verzenden. In dit geval, en dit is vrij logisch, zullen de kosten hoger zijn. Facturering gebeurt maandelijks. Aan de andere kant is het incidenteel verzenden van professionele pakketten goedkoper. Ook ideaal als u met spoed pakketten moet bezorgen. Sommige serviceproviders bieden zelfs het ophalen van pakketten aan en stellen u in staat het leveringsproces in realtime te volgen.

Kies het juiste transportmiddel voor uw pakketten

Klanten letten speciaal op prijs en levertijd. Kies daarom zorgvuldig de wijze van transport van uw professionele pakketten. Over het algemeen verwacht een klant dat zijn pakket binnen 48 uur na het plaatsen van zijn bestelling wordt bezorgd. Dit hangt natuurlijk af van de plaats van levering: dichtbij of ver van uw magazijnen.

Als professionele pakketten naar uw regio moeten worden verzonden, kunnen ze per trein of over de weg worden vervoerd. Voor internationale verzending kunt u beter kiezen voor luchtvervoer. Het is zowel veiliger als veel sneller dan vervoer over land.

To Top