Palletisatie: Hoe het proces te optimaliseren?

Samenvatting

Keuze van palletmateriaal: kies voor hout
Definieer uw palletiserende doelstellingen
Welk paletformaat kiezen?
Gebruik een film of banner
Bereid de pallets veilig en stabiel voor
De verkoop en palletverpakking zijn steeds meer succesvol in de wereld van logistiek. Er moet gezegd worden dat dit accessoire veel belangrijke voordelen biedt: tijdbesparing, ruimte-optimalisatie, geldbesparingen, respect voor de omgeving ... in werkelijkheid verbetert het palet de logistieke processen aanzienlijk. Om een ​​palletiserende strategie te definiëren, moet u de juiste vragen stellen. U vindt praktisch advies in deze handleiding om uw processen te verbeteren.

Keuze van palletmateriaal: kies voor hout

Er is een breed scala aan pallets zoals praktische dan de anderen. Om de juiste keuze te maken, moeten er rekening mee worden gehouden: Materiaal, formaat, aantal vermeldingen, maximale belasting ... Als u op zoek bent naar resistente en duurzame pallets, adviseren wij u om houten pallets op de verpakking van de verkoopsites te krijgen. Zeer geprezen in de context van transport en opslag van goederen, zorgen zij voor een perfecte bescherming voor producten.

De houten pallets zijn zowel licht, eenvoudig, resistent en gemakkelijk te gebruiken. Inderdaad, ze laten dragers toe om tijd te besparen bij het hanteren en transporteren van goederen. Bovendien worden ze in verschillende dimensies geweigerd. U hoeft dus alleen de grootte van elk product aan te passen aan het volume van het palet. Dit garandeert een geoptimaliseerd beheer van de ruimte.

Bovendien zijn houten pallets zeer ecologisch en recyclebaar. Je kunt ze ook gemakkelijk repareren in geval van schade. Als gevolg hiervan zijn ze herbruikbaar. Merk ook op dat ze komen als een resistent handling-tool. Tijdens hun ontwerp worden ze behandeld met grote ovens. Ze worden een paar minuten met een temperatuur van 56 ° C verwarmd. Dit geeft ze grote weerstand.

Om uw houten pallets te kiezen, houdt u rekening met het type hout en de prijs. Inderdaad, het hout is het eerste punt om te overwegen sinds we drie categorieën pallethout onderscheiden: High Density Hardhout, Low-Density Hardhout en Naaldhout. De eerste categorie omvat eiken, as, kers, beuken, iep, kers, vlakte, esdoorn ... bij de tweede categorie, vinden we de wilg, de populier, de linden, walnoot, enz. Eindelijk duidt zacht hout dennen, ceder, spar, cipres, sparren ...

Wat betreft de prijs, varieert het afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Het is mogelijk om een ​​houten palet een paar tientallen euro's te verkrijgen, terwijl sommige modellen honderd euro kunnen kosten.

palettes en bois, logistique

Definieer uw palletiserende doelstellingen

Nadat u uw pallets hebt gekozen, moet u uw doelen stellen voor de verwerking. Als herinnering zorgt de palletisatie voor de bescherming en de stabiliteit van de goederen. Het optimaliseert ook de vulling van de vervoerswijzen en bezet minder ruimte in de magazijnen.

Met betrekking tot palletiserende doelstellingen zijn ze specifiek voor elk magazijn. Hier zijn enkele voorbeelden van vragen om jezelf af te vragen:

Wilt u optimaal transport van goederen die gevoelig zijn voor slecht weer en externe omstandigheden?
Heeft uw ruimte gewijd aan palletisatie specifieke of verminderde afmetingen?
Zullen de high-load pallets, worden beheerd door de voorbereiders?
Afhankelijk van uw antwoorden, kunt u de beste beslissingen nemen voor uw processen.

Welk paletformaat kiezen?

In Frankrijk is er geen wet die standaardafmetingen met pallets oplegt. Er zijn echter nog steeds drie soorten hantering pallets.

Het EPAL-palet belde ook Euro Pallet. Het heeft het "EUR" of "EPAL" -logo en geeft dimensies van 1200 x 800 x 145 mm, van standaardtype weer. Deze omvang is gedacht om maximum van industriële verpakking te beperken.

Dan is er het halve palet dat de helft van de epale pallet in lengte of 600 x 800 mm is. Heel vaak is dit model multi-rotatie. Dit is een uitstekende keuze voor retail en industrieën.

Ten slotte hebben we de kwartaalpallet met een grootte van 600 x 400 mm.

palettes, emballage, film plastique

Gebruik een film of banner

De optimalisatie van palletisatieprocessen is gebaseerd op een tailleband of filmer in overeenstemming met uw logistieke behoeften. U hebt de keuze tussen de draaiende ladefilm, de robot die moet dragen en de vulmiddel met draaiende armen. Wat de machine ook heeft gekozen, het zal u veel tijd besparen.

De turntable-etiketteermachine is het meest geschikt voor hoge pallets. Het is direct verbonden met een stopcontact, maar kan omslachtig zijn met zijn vloerlade.

Met betrekking tot de Banderoler Robot of Filming Robot is het beter aangepast aan pallets van kleine formaten. Het kan worden verplaatst volgens uw behoeften om de processen te optimaliseren en kan na gebruik gemakkelijk worden gebruikt.

Wat de draaiende armband betreft, het mogelijk maken met een hoge palletfilling tot 2,75 m. De machine is op de grond bevestigd en minder omslachtig dan de draaitafelversie. Het is echter niet geschikt voor fragiele producten.

Bereid de pallets veilig en stabiel voor

Nadat u uw pallets hebt gekozen, adviseren wij u om het palletisatieproces vast te stellen door specifieke fasen te volgen. Kies voor starters een palletize-box. Dit heeft afmetingen die zijn aangepast aan standaard pallets die op de markt worden gevonden. Palletiseerbare kratten bieden stabiliteit op het logistieke palet.

Je zult ook de dozen op het palet moeten distribueren. Stapelkartons op het palet garandeert een stabiele uiteindelijke verpakking en klaar om te worden behandeld. Vul de beschikbare ruimte onder het palet in. Het wordt aanbevolen om een ​​paletbox te gebruiken.

De zwaarste en kleinere dozen moeten aan de onderkant van het palet worden geplaatst. De lichtste wordt dan hierboven geplaatst. Deze moeten plat mogelijk zijn. Het doel is ervoor te zorgen dat de pallets gemakkelijk stapelbaar zijn en de beschikbare ruimte in aanhangers en containers is geoptimaliseerd.

U weet nu hoe u uw palletisatieproces kunt verbeteren. Draai aan betrouwbare en gerenommeerde fabrikanten om houten pallets van hoge kwaliteit te kiezen.

Vous avez été invité à découvrir les produits de packdiscount !

 

Inscrivez-vous dès maintenant pour bénéficier d'une remise de 5€ sur votre première commande.

 

 

To Top