De impact van verpakking op het merkimago

De keuze en de oprichting van een pakket vormen een essentiële fase in de bedrijfsstrategie voor bedrijfsklanten. Inderdaad, een prachtig goed verpakt product vergemakkelijkt de loyaliteit van de klant die eenvoudig zal worden verleid door de schoonheid van de verpakking. Bovendien concurreren merken vandaag van creativiteit om de mooiste verpakking aan klanten te bieden en tegelijkertijd een kwaliteitsbeeld te controleren. Geconfronteerd met dit, de redenen waarom deze bedrijven zoveel belang bieden aan hun verpakking. De verschillende soorten verpakkingen en tips voor het optimaliseren van de kosten zullen ook in dit artikel worden aangepakt.

Overzicht

De verbetering van het merkbeeld dankzij de verpakking

Een betere klantervaring met kwaliteitsverpakking
Zoom op de kartonnen doos: een zeer veelgeprezen verpakking
Veelzijdigheid
De kracht van het karton
Ecologische en recyclebare verpakking
Brede declinatie
Andere verpakkingsmaterialen
Bij elk pakket is de bestemming van het gebruik
Voor de expeditie
Voor productverpakking in de winkel
Voor productopslag
Verpakking: tips voor het optimaliseren van de kosten
Een globale weergave van uw verpakkingskosten
Gebruik een pakket met aangepaste afmetingen en pas het gewicht aan

De verbetering van het merkbeeld dankzij de verpakking

De verpakking is verre van een eenvoudig karton te zijn. In werkelijkheid opent het de weg, zodat u uw merkimago kunt promoten. Daarom wordt het meestal aangepast met het logo, kleuren en coördinaten van het bedrijf. Het ontwerpmateriaal speelt echter ook een vitale rol.

Bijvoorbeeld, het kiezen van een gerecycled karton en ecologische kraampjes is een manier om uw ecologische toewijding te markeren. Dit is des te belangrijker voor bedrijven die een respectvol beeld van de planeet claimen. Met betrekking tot Kraft-aspect Carton Packaging, verleent het een luxueus beeld aan uw merk. Ten slotte kunt u de aanpassingsoptie onderscheiden van de competitie en gemakkelijk door klanten worden erkend.

Een betere klantervaring met kwaliteitsverpakking

Of u zich ervan bewust bent of niet, de verpakking is een zeer krachtige ondersteuning met het vermogen om waardevolle informatie over te brengen. Wij adviseren u om volledig genieten van deze gelegenheid om de klantervaring te optimaliseren.

Voor dit doel is het belangrijk om het product "Made in" door uw merk te promoten. Ook, voor het geval u gerecycled karton gebruikt, aarzel dan niet om dit te melden. Vergeet niet, vergeet niet om de opening van het pakket te vergemakkelijken door een zelfklevende sticker of een uitjestrip te bedienen.

Zoom op de kartonnen doos: een zeer veelgeprezen verpakking

Het karton blijft een must-see verpakking in een veelheid van sectoren: industrieel, verplaatsen, verzending, etc. Het bevat veel kwaliteiten die het een onretretro-duty-oplossing maken.

Veelzijdigheid

Het karton is een pakket dat u voor vele doeleinden kunt gebruiken. Inderdaad, het kan dienen als vervoersfonds als onderdeel van een levering of bewegende, verzending verpakking, opbergdozen of opslag, productverpakking van welke aard dan ook. De kartonnen doos is het er ook mee eens om fragiele objecten te transporteren.

Bovendien kan kartonnen verpakking andere elementen integreren voor een betere bescherming van producten, met name in de voedingssector. We kunnen het Ingracing-papier, de deksels, de isothermische karton vermelden ...

De kracht van het karton

De kartonnen verpakking is ook erg populair vanwege zijn weerstand. Bovendien hebben sommige dozen en caisses de mogelijkheid om zware belastingen te ondersteunen. Dat is waarom ze tijdens verhuizingen erg worden gebruikt. Dit is vooral te wijten aan groeven die de dikte van de kartonnen verpakking definiëren. Dus, plus een karton heeft splines en hoe sterker en bestand is het. Als u overweegt breekbare producten in te pakken, adviseren wij u dubbele of drievoudige groefkartons. Lage fragiele of lichte objecten kunnen worden verpakt in een karton met één groef. Eindelijk, als u geld wilt besparen, weet dat het mogelijk is om kartonnen dozen van België tegen zeer betaalbare prijzen te bestellen.

emballage carton

Ecologische en recyclebare verpakking

De kartonnen doos is ook een ecologisch pakket, vergeleken met plastic. Inderdaad, het is recyclebaar en kan worden hergebruikt voor het creëren van een nieuw pakket. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en ontbindt het sneller in de natuur. Inderdaad, er zijn 5 maanden tegen 1000 jaar voor plastic.

Brede declinatie

De kartonnen doos wordt geweigerd in verschillende modellen, afhankelijk van het gebruik. Je kunt isothermische kratten, kartonnen trays, snackboxen, pizzaboxen, maaltijdladen, gebakvakken, etc. Dit zijn erg geprezen voedselverpakkingen.

Er zijn ook saladekommen, kraftpapierzakken, kartonnen kratten voor flessen, bestek, enz. Wat het type product dat u ook bent, het karton kan perfect aanpassen.

Andere verpakkingsmaterialen

Omdat de verpakking is om de producten te beschermen, is het noodzakelijk om de juiste combinatie van ontwerpmaterialen te vinden. Dus, afgezien van het karton, onderscheiden we andere alternatieven.

Er is het verpakkingspapier dat het vaakst wordt gebruikt om andere verpakkingen zoals kartonnen dozen en potten te bedekken. Het doel is om de bescherming van producten in het aangezicht van vocht, licht en stof te versterken. Het kan ook worden gebruikt voor het ontwerp van enveloppen en tassen.

emballages de qualité

Dan kunnen we de metalen verpakking citeren die zeer resistent is. De kenmerken ervan zijn in het algemeen afhankelijk van de dikte van zijn bladeren. Het is geschikt voor internationale zendingen omdat het zorgt voor de totale integriteit van de producten. Het wordt ook gebruikt voor het opslaan van gevaarlijke producten die onder optimale bescherming moeten worden gehouden.

Ten slotte hebben we plastic verpakkingen die zowel praktisch als resistent zijn. Ze hebben de mogelijkheid om aan alle productontwerpen aan te passen. Ze bieden echter minder opties in termen van veelzijdigheid.

Bij elk pakket is de bestemming van het gebruik

Er is een breed scala aan verpakking en uw keuze zal afhangen van het gebruik waarmee u ermee wilt doen. Inderdaad, u zult onmogelijk dezelfde verpakking gebruiken volgens uw doelen.

Voor de expeditie

Voor het verzenden van percelen, in Frankrijk of het buitenland, moet u ervoor zorgen dat de producten in kwestie goed verpakt zijn. Anders kunnen ze beschadigen of breken tijdens hun routing. In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat cliënten een beroep zullen proberen om terugbetaald te worden.

Idealiter adviseren wij u om bubble-papier te gebruiken om de inhoud van het pakket te beschermen. Als het fijne objecten of kleine maten is, kies dan voor bubble enveloppen of Kraft-enveloppen. Dit zijn zowel praktisch als beschermend.

Voor productverpakking in de winkel

Als u een fysieke winkel behaalt, moeten de producten ook goed worden beschermd wanneer ze aan klanten worden afgeleverd. Het zou jammer zijn dat sommigen kort komen na het klagen om hun aankoop te hebben verbroken vanwege een fragiele of ongeschikte verpakking. Denk dan om papieren zakken aan te bieden om de gekochte producten te plaatsen. Voor bulkproducten zullen afsluitbare zakken of kartonnen geschenkdozen de truc doen.

Voor productopslag

Voorraadbeheer is een vrij gecompliceerde operatie, vooral wanneer veel producten zijn. Als u producten op pallet hebt gerangschikt, gebruik dan een palletfilm om items ertussen te handhaven. Dit zal tegelijkertijd toestaan ​​om verliezen tijdens het transport van goederen te vermijden.

Gebruik ook tassen om verschillende producten te sorteren en vind ze gemakkelijker in de opslagruimte. Zorg ervoor om ze te markeren door te registreren wat ze bevatten om ze sneller te onderscheiden.

Eindelijk, voor hard-to-store-producten, kunnen spanners dienen. Deze zijn effectief in het verzamelen van elementen tussen hen en het verkrijgen van ruimte.

Verpakking: tips voor het optimaliseren van de kosten

Verpakking is vaak een zwaar budget voor bedrijven. Geconfronteerd met dat is het belangrijk om na te denken over het optimaliseren van de kosten met een aantal praktische tips.

budget emballages

Een globale weergave van uw verpakkingskosten

Dit lijkt je misschien voor de hand liggend, maar de kosten van verpakkingen berekenen en optimaliseren gaat niet alleen over het kijken naar de kosten van de verpakkingsdoos. Om het verpakkingsbudget daadwerkelijk te verlagen, moet u alle uitgaven bevatten die in het spel komen: verpakkingsinstrumenten en -accessoires, kosten van opslagruimte, afdrukmethoden, afwerkingen ... De koning is ook van groot belang. Dit kan worden gemeten via het aantal aandelen op sociale netwerken, het retentiegraad, enz.

Gebruik een pakket met aangepaste afmetingen en pas het gewicht aan

Over het algemeen, met de groeiende behoefte aan verpakkingsvoorziening, hebben we de neiging om de standaarddimensionale pakketten te kiezen. Hoewel het op het eerste gezicht een snelle en goedkope oplossing is, kan het over de lange termijn enorme extra kosten hebben.

Inderdaad, de dozen nemen meer ruimte en je betaalt voor de opslag en de verzending van een half lege en zwaardere verpakking. Zo geeft de lege ruimte ook aan dat u betaalt voor verpakkingsmateriaal dat niet wordt gebruikt. Om nog maar te zwijgen over dat dit niet met een goed oog door klanten wordt gezien. We herinneren ons nog steeds het Amazon-schandaal met zijn verpakking die grotendeels oversized waren.

Je hebt begrepen, de verpakking moet met de vorm van het product trouwen, vooral wanneer het niet kwetsbaar is.

Ten slotte adviseren wij u om items te elimineren die niet essentieel zijn en die waarschijnlijk het verpakkingsbudget zullen verhogen. Dit is het geval van sommige soms ongeschikte flyers.

De verpakking is onvermijdelijk als onderdeel van het verbeteren van het merkimago en de zichtbaarheid van uw producten. Het moet nog steeds met de grootste zorg worden gekozen, afhankelijk van de aard van het product, de afmetingen ervan, bruikbaarheid, gebruiksgemak, enz.