Logistiek: de belangen rond verpakkingsproblemen

Tussen de verschillende voorschriften met betrekking tot de verpakking van producten (voedsel of niet) en de groeiende behoeften van consumenten, moeten bedrijven hun gewoonten veranderen. In dit initiatief om te evolueren en aan te passen aan de beste om aan de klanten te voldoen, terwijl ze voldoen aan de wet, gebruiken de professionals verschillende soorten verpakkingen volgens het artikel van de conditie. Het doel is om goede bescherming en optimale instandhoudingsvoorwaarden te bieden voor verzonden producten.

Als u een logistieke professional bent, moet u de kwesties rond verpakkingskwesties begrijpen om degene te kiezen die het meest geschikt is voor elk van uw producten. Wat zijn de inzet over de keuze van logistieke verpakking?

Overzicht :

Productverpakking: kostenoptimalisatie

Bedrijven wiens activiteit een reguliere expeditie van producten vereist, worden geconfronteerd met een groot probleem: de hoge kosten van verpakkingsproducten en hun transport. Inderdaad, afhankelijk van het gewicht, de grootte en het type product, is het een vraag, de zending kan vrij duur zijn. Een van de belangrijkste kwesties van verpakkingskwesties is voornamelijk om eventuele kosten met betrekking tot het logistieke proces te minimaliseren.

In die zin zijn tegenwoordig de voorgestelde accessoires om ervoor te zorgen dat de verpakking van de goederen zijn ontworpen om het volume van de goederen zoveel mogelijk te verminderen. Aldus kan in één belasting bijvoorbeeld een hele voorraad producten gemakkelijk worden verzonden. Hierdoor kunnen bedrijven geld besparen.

Het gewicht van de goederen beïnvloedt ook de kosten van transport. De structuren houden er rekening mee bij het vaststellen van prijzen. Goede conditionering is bedoeld om het gewicht van uw producten vóór verzending te verminderen. U kunt kwaliteitspakketten selecteren, afhankelijk van de grootte, maar ook het gewicht van elk artikel.

Zeer praktisch, het karton wordt meestal gebruikt gezien zijn veelzijdige karakter. Ongeacht het gewicht, de grootte of de vorm van het te verzenden object, kunt u een aangepast karton vinden door gespecialiseerde structuur aan te pakken, waar u ook bent. U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​aangepaste kartonnen doos in België te bestellen als uw structuur zich in dit land bevindt.

Zo kunt u de zorgvuldige verpakking die u kunt optimaliseren om het transport van uw pakketten te optimaliseren, wat ze ook zijn. Het is een zekere manier om de kosten te minimaliseren.

emballage produit carton sur mesure

De verpakking moet goed de pakketten te beschermen

De bescherming van de goederen, ongeacht of ze zijn, is cruciaal. Het is ook een van de factoren die de oprichting van de geldende voorschriften hebben gegenereerd op dit gebied. Bestaande markt verpakking in eerste instantie op het product zelf te beschermen tegen eventuele problemen met betrekking tot de klimatologische omstandigheden, zoals vocht, warmte en slecht weer.

Ook tijdens het transport of de behandeling operaties, schokken zijn bijna onvermijdelijk en slecht verpakte producten zijn zwaar blootgesteld. Het risico van beschadiging is zelfs nog hoger als het gaat om kwetsbare inhoud. Het karton, met inbegrip van de gegolfde model is vooral populair voor het beschermen ook kwetsbare producten.

Het is hetzelfde voor schuimdocument die effectief genoeg tegen stof en krassen. Er zijn vele andere verpakkingen die gevoelige goederen zoals bel papier speciaal bedoeld voor de bescherming van kwetsbare voorwerpen zoals vazen, snuisterijen, glazen objecten, etc. Aarzel niet om contact op met uw verpakking provider voor het plaatsen van uw bestellingen. In termen van grote of zware voorwerpen, karton is ook effectief. Toch zal aandacht moeten worden besteed aan de aard van karton om gebruik te maken.

Sommige verpakkingen zijn gemaakt om consumenten te beschermen, meestal tegen de risico's van het gebruik van bepaalde producten. Dit is het geval van chemische stoffen die gewoonlijk worden verpakt in goed bestendig accessoires. Aldus manipulatie ervan, zowel tijdens transport of hanteren, geen risico. Merk op dat het gebruik van specifieke verpakkingen voor schadelijke producten ook is bedoeld om de bescherming van het milieu te waarborgen. Sterker nog, het vermijden dat deze stoffen ergens worden gedumpt, waardoor de vernietiging van de flora, fauna of vervuiling, de omgeving is perfect bewaard gebleven.

Packaging heeft een impact imago van het merk en customer relationship op

Zodra het product is verpakt en geplaatst in de winkel of afdeling, de verpakking wordt het enige element die de consument de fabrikant. Sterker nog, in de afwezigheid van een counselor of verkoper, de rol van de verpakking zal zijn om klanten te verleiden, hen uit te nodigen om het product te verwerven. Met andere woorden, deze dekking die tevens dienst doet als bescherming voor het product, beïnvloedt in hoge mate het beeld dat zal worden gedaan door uw merk. Het ontwerp, de informatie op de verpakking informatie zijn allemaal elementen die de koper zal benijden om uw artikelen te proberen.

Om een ​​goed imago te creëren en zorg ervoor dat een goede indruk met consumenten te maken, raden wij u bijzondere aandacht besteden aan de esthetische uitstraling van de verpakking. De verschillende figuren, de graphics, de gebruikte kleuren zijn de belangrijkste factoren die u nodig heeft om rekening te houden. Een perfect gerealiseerde ontwerp zal in eerste instantie aantrekken van een consument en zal de wens om meer over het product te weten te genereren. Dit is wat zal uw product te onderscheiden van die in de buurt gelegen in de winkel stralen.

In aanvulling op het ontwerp dat de aandacht van de bezoeker zal houden, zal de inhoud van het pakket van cruciaal belang om het aan te moedigen om de aankoop te doen zijn. Deze moet bepaalde informatie over het product. Deze omvatten commerciële merken, verplichte juridische informatie (componenten, fabricage plaats garandeert veiligheid, dosering, etc.) en veiligheidsmerktekens. In deze laatste categorie moet informatie worden weergegeven zoals risico's alsmede de voorwaarden van het gebruik en het behoud. Tenslotte kunnen de voordelen van het product worden toegevoegd.

Houd er rekening mee dat de transparantie moet worden gebracht. We gaan van uw geloofwaardigheid. Bovendien bevordert customer relationship. Je geeft gebruikers een extra reden om u hun volledige vertrouwen.

logistique enjeux emballage carton

De milieu-impact van productverpakkingen

Tegenwoordig houden de meeste beslissingen van de autoriteiten in de meerderheid van de gebieden rekening met milieurisico's. De verpakking van producten in de logistieke sector ontsnapt deze trend niet. Een van de uitdagingen van het gebruik van verpakking is de bescherming van het milieu. Bedrijven hebben daarom interesse in het gebruik van ecologische accessoires voor, niet alleen om te voldoen aan de voorschriften, maar ook om consumenten te bevredigen. Afhankelijk van uw activiteitsgebied, zijn ecologische verpakking te gebruiken zeer gevarieerd.

Postbussen, kartonnen enveloppen, golfkarton, hamburgers en koffiekopjes zijn allemaal kartonnen accessoires waarvan het gebruik wordt aanbevolen. Voor degenen die op zoek zijn naar een papieren pakket, bubble enveloppen, kraftpapierbroodjes, zijn Kraft-tassen voorbeelden van accessoires die u de mogelijkheid hebt om te gebruiken. Het is duidelijk dat ecologische oplossingen niet ontbreken, ongeacht uw vereisten. Neem contact op met het goede merk om te vinden wat nodig is. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de dienst vóór het oriënteert u voor een bepaalde vestiging. Privilege de structuren die u graag advies geven over de keuze van goede accessoires.

Samenvattend zijn de inzet rond verpakkingskwesties zeer gevarieerd. Zoals we hebben gezien, is dit de eerste kostenoptimalisatie, dan de bescherming van pakketten en de impact van het merkimago. De keuze van goede verpakking is ook bedoeld om een ​​goede klantrelatie te creëren en het behoud van het milieu te bevorderen.

Vous avez été invité à découvrir les produits de packdiscount !

 

Inscrivez-vous dès maintenant pour bénéficier d'une remise de 5€ sur votre première commande.

 

 

To Top