Hoe de opslag voor Kerstmis optimaliseren ?

De eindejaarsperiode wordt vaak gekenmerkt door een toename van de bestellingen. Deze toename kan uw gewoontes sterk verstoren en uw bewaarbeleid beïnvloeden. Deze verschillende problemen kunnen echter worden aangepakt door de opslag efficiënt te optimaliseren voor de uitdagingen van deze tijd. Ontdek hier hoe u opslag tijdens deze periode gemakkelijker kunt maken en uw winst kunt maximaliseren.

Gebruik houten pallets om de magazijnruimte beter te beheren

Typisch gebruikt voor magazijnopslag, bestaan ​​houten pallets uit vijf hoofdmodellen. Er bestaan ​​andere modellen, ook al worden ze weinig gebruikt voor opslag in magazijnen. Houten pallets onderscheiden zich van andere soorten door hun vele voordelen en kosteneffectiviteit. Afhankelijk van het soort lading kunt u daarom geschikte modellen aanschaffen om uw producten op te slaan ter voorbereiding op de kerstperiode.

Halve pallets of pallets type 5A en 5B hebben een afmeting van 800 x 600 mm en worden veel gebruikt in de detailhandel. Dus als u een houten pallet wilt om uw opslagruimte te optimaliseren, kunt u contact opnemen met een verpakkingsexpert of een bezoek brengen aan gespecialiseerde online verkoopplatforms.

Wat de andere modellen betreft, zijn er type 1-pallets die ideaal zijn voor automatische magazijnen en kunnen worden gebruikt door elk type machine of industriële vrachtwagen. Type 2 pallets zijn geschikt voor opslag op palletstellingen en het accumulatieopslagsysteem.

Ook vindt u type 3 en 4 pallets die met name gebruikt kunnen worden door push back trolley systemen. Om uw opslag compleet te maken, kunt u de juiste palletiseeraccessoires gebruiken om uw producten te verpakken en vast te zetten. Deze omvatten onder meer:

krimpfolie en hoezen,
beschermfolies en pallethoezen,
plastic, textiel of stalen banden,
omsnoeringsgereedschap en accessoires,
omsnoeringsmachines en apparaten ...
Net als bij andere soorten pallets, kunt u ook metalen pallets gebruiken om uw producten tijdens de kerstperiode op te slaan. Behalve houten en metalen pallets kunt u ook kunststof pallets gebruiken die meerdere voordelen hebben, maar waarvan de nadelen opmerkelijk zijn.

prevision optimiser stockage.jpg

Besteed aandacht aan de realisatie van uw inventaris

Om uw opslag voor het kerstfeest te optimaliseren, moet u een optimaal voorraadbeleid voeren door de juiste tools voor uw diagnostiek te gebruiken. Het is dit voordeel van voorraad waarmee u de grote hoeveelheden voorraad kunt beheren die u voor Kerstmis zult ontvangen. In dat geval kunt u kiezen voor een roterende inventaris waardoor u de evolutie van uw voorraad continu opvolgt.

Dit type inventaris heeft echter enkele nadelen, waaronder het gebrek aan telpersoneel. Er zijn echter verschillende oplossingen waarmee u dit probleem vrij eenvoudig kunt oplossen. De eerste is om een ​​inventarisatieprofessional te gebruiken die een bureau of een onafhankelijke agent kan zijn. Dankzij de voorraadtelling kunt u gemakkelijk de elementen kennen waarmee u de voorraadbeheerratio's kunt berekenen.

Identificeer de belangrijkste variabelen voor een optimaal opslagbeleid

Verkregen met behulp van voorraad, zullen belangrijke variabelen u in staat stellen om uw voorraadbeleid effectiever te beoordelen. Dankzij hen bereidt u uw opslag gemakkelijker voor op het kerstfeest. Hiermee kunt u de gemiddelde voorraad bepalen die u nodig heeft, maar ook de gemiddelde omloopsnelheid. Dit laatste is essentieel, zodat u weet in welk tempo u uw voorraad moet herladen zonder dat u in een slapende voorraad terechtkomt.

Om gemakkelijker en efficiënter een kerstvoorraadbeleid te voeren, moet u uw werkkapitaal berekenen, ook wel WCR genoemd. Naast contanten omvat dit werkkapitaal het voorraadniveau dat u nodig heeft om uw bedrijf te runnen zonder dat dit gevolgen heeft voor de servicegraad voor uw klanten.

Stel nauwkeurige doelen voor voorraaddekking in

Om uw voorraadbeheer voor Kerstmis te optimaliseren, moet u ook goed gedefinieerde doelen voor voorraaddekking stellen. Meestal zijn deze doelen afhankelijk van de supply chain en het orderbeheer van uw leveranciers. Elk van de doelen die u definieert, moet ook worden gesegmenteerd in relatie tot het artikel. U kunt al uw klanten tevreden stellen, wat uw doelstellingen ook zijn.

Om de bevoorrading van uw magazijn beter te beheren, moet u de hiaten tussen bepaalde belangrijke variabelen vrij nauwkeurig in de gaten houden. Dit zijn de gemiddelde voorraad en de optimale voorraad die u krijgt door de belangrijkste variabelen voor een optimaal voorraadbeleid te identificeren. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om, indien nodig, uw voorraadbeheermodel aan te passen.

optimisation stockage fêtes de Noël

Beperk de omvang van slapende aandelen

In tegenstelling tot uw actieve voorraden, hebben de sluimerende voorraden een zeer lage omloopsnelheid en gebruiken ze een groot deel van uw magazijn. Door een geschikter model voor voorraadbeheer te gebruiken, kunt u de opslagkosten gemakkelijker beperken en de omvang van uw opslag voor nieuwe producten vergroten.

Slapende voorraden kosten u namelijk veel geld en kunnen uw beleid voor kerstvoorraadbeheer verstoren. Houd er daarom rekening mee dat u met een voorraadopruimingsbeleid uw werkkapitaal kunt vrijmaken. U kunt ook gemakkelijker de bedrijfskosten aanzienlijk verlagen.

Identificeer en houd rekening met de gevaren van uw toeleveringsketen

Afhankelijk van uw voorraadbeheermodel, zal uw toeleveringsketen voor de feestdagen waarschijnlijk onderhevig zijn aan veel onvoorziene omstandigheden. Dankzij hun identificatie heeft u de eerste stap gezet om uw supply chain te beveiligen. Dit laatste staat centraal in uw optimale voorraadbeleid en kan tijdens deze periode gemakkelijk overbelast raken. U moet daarom rekening houden met deze potentiële gevaren om uw toeleveringsketen te vergroten of in stand te houden.

Vous avez été invité à découvrir les produits de packdiscount !

 

Inscrivez-vous dès maintenant pour bénéficier d'une remise de 5€ sur votre première commande.

 

 

To Top